Dutch Amateurtelevision Heerhugowaard, Netherlands

Uitzendend op 10.150GHz QTH: JO22kp19


Nieuwe Zelfbouw ontvangers voor PI6NHN

In een toekomst gerichte ontwikkeling heeft Edwin, PE1RZW, met toewijding gewerkt aan de bouw en ontwikkeling van nieuwe ontvangers voor de ATV-repeater PI6NHN. Deze verbeteringen zijn gebaseerd op het ontwerp van Hans PE1ICE en beloven een betrouwbare toekomst voor PI6NHN.

Hier zijn enkele opmerkelijke kenmerken van deze nieuwe ontvangers:

1. Gevoeligheid: De ontvangers zijn gebaseerd op een Philips SAT-blikje, dat bekendstaat om zijn gevoeligheid. Dit maakt het mogelijk om zelfs zwakke signalen effectief te ontvangen.
2. Dubbele MSP “plakjes”: Elke ontvanger bevat twee MSP-chips. Hierdoor kunnen ze zowel Nicam audio als analoge audio uitgangen verwerken. Met deze configuratie is het zelfs mogelijk om twee Nicam-signalen per ontvanger te ontvangen!
3. Audio Somator Print: Hans, PA1POV, heeft de audio somator print ontworpen en gedoneerd. Dit draagt bij aan de geluidskwaliteit van de ontvangers.
4. Afstandsbediening via de computer: De ontvangers kunnen op afstand worden bediend via de computer. Beheerders kunnen zo de tuners bijregelen zonder fysiek ter plaatse te zijn.
5. Voedingsunit en frontontwerp: Zowel de voedingsunit als het front van de ontvanger zijn volgens het ontwerp van PE1RZW gerealiseerd.

Met deze verbeteringen gaat PI6NHN een nieuwe toekomst tegemoet. 

Donaties zijn van harte welkom voor dit soort waardevolle ontwikkelingen. Ze stellen de gemeenschap in staat om projecten zoals de nieuwe ontvangers voor ATV-repeater PI6NHN te ondersteunen en verder te verbeteren!